Yaşar Holding Ekim - Kasım - Aralık, 2017

YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI, TÜRKİYE’NİN İLK SÜT TEKNOLOJİSİ VE GASTRONOMİ LİSESİNİN TEMELİNİ ESKİŞEHİR’DE ATTI

Türkiye’de gıda, tarım ve boya sektörünün öncüsü Yaşar Topluluğu’nun kurucusu Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 8’inci okulun temelini Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde attı. Temel atma töreni, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bugüne kadar 7 okul yaptırarak milli eğitimin hizmetine sunan, 6500’e yakın öğrenciye karşılıksız burs sağlayarak eğitimlerini destekleyen Vakıf, eğitim alanında katkı sağlamaya devam ediyor. Gıda teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanında eğitim sağlayacak, 5.500.000 TL bütçeyle 9.000 m² arazi üzerinde yaklaşık 2.000 m² taban alana sahip olacak Gıda Teknolojisi Anadolu Meslek Lisesi’nde 16 derslik, 5 laboratuvar, 1 süt atölyesi, 3 branş dersliği ve kütüphane yer alacak olan okul 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılacak.