Başkan'dan Mesaj

Kurumların ekonomik sorumluluk kadar sosyal sorumluluğu da olduğuna inanarak 1974 yılında babam Durmuş Yaşar öncülüğünde kurduğumuz Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı toplumun gelişimine olan katkısını 43 yıldır sürdürmektedir.

Yaşar Ailesi’nin ve Yaşar Topluluğu’nun toplumdan aldığını toplumla paylaşma felsefesiyle hayata geçirilen, kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan Vakfımız, milli eğitime kazandırılan 7 okul, her yıl verilen karşılıksız burslar, düzenlenen sempozyum ve kongrelerle toplumun gelişimine katkı sağlamaya devam etmektedir. En anlamlı eğitim yatırımlarımızdan biri de, 2015 yılında İzmir Güzelbahçe’de açılışını yaptığımız Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi’dir. Otizmli çocuklara ana sınıfından liseye kadar eğitim olanağı sunan okulumuz, iş edindirme merkezi olarak da çocuklarımızın topluma kazandırılmasına katkı sağlamaktadır.

Yarım asra yakın süredir düzenlenen ve Türk resim sanatının gelişiminde önemli rol oynayan Dyo Resim Yarışması ile Türkiye’nin ilk özel resim müzesi sıfatına sahip olan Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi ise kültür ve sanata olan desteğimizin en önemli göstergesi.

Arkeolojik kazılara verdiğimiz destek ile de geçmişin gün ışığına çıkarılmasına katkı sağlıyoruz. 1977’de Çeşme Ildırı Erythrai ile başlayan, Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa antik şehri arkeolojik kazıları ile devam eden desteğimiz İzmir Eski Symrna kazıları ve Smyrna Agorası Ören Yeri içinde bulunan 19. Yüzyıl Osmanlı Han yapısının kazı ve restorasyonu ile büyüyor.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı 43 yıldır olduğu gibi, toplumun gelişimine katkı sağlamaya, toplumla bütünleşmeye ve topluma hizmet vermeye devam edecektir.

Bugünlere gelmemizde emeği olan herkese şükranlarımı sunarım.

Selçuk YAŞAR
İdare Heyeti Başkanı