Kongre, Panel, Sempozyum ve Bilimsel Çalışmalar

“19. Yüzyıldan Cumhuriyet Kenti İzmir’e” Paneli

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Efes Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen “19. Yüzyıldan Cumhuriyet Kenti İzmir’e” konulu panel 2 Kasım 2023 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir. Oturum başkanlığını İzmir Katip Çelebi Üniversitesi SBBF Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi, Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr.Akın Ersoy’un yaptığı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi SBBF Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Harun Ürer, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şakir Çakmak, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç  Gök  ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Öğretim Üyesi Erkan Serçe’nin konuşmacı olarak katıldığı panelde 19.yüzyılda İzmir’de Anıt Yapılar, Kozmopolit İzmir, 19.Yüzyılda İzmir’de Sofra Kültürü ve 19.yüzyılda İzmir Merkezli Halıcılık konuşulmuştur. Dr.Erkan Serçe, İzmir’in kozmopolit olma eğiliminde olduğuna ancak hiç bir zaman kozmopolit bir şehir olmadığına dikkat çektiği “Kozmopolit İzmir” başlıklı konuşmasında yine de İzmir’in tarih boyunca farklı kültürlerin birlikte yaşadığı çokkültürlü yapısıyla, 19.yüzyılda da öne çıkan eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle farklı milletlerden, dinlerden insanları bir araya getirdiğini belirtmiştir. Doç.Dr.Sevinç Gök konuşmasında, 19. yüzyılda İzmir’in sofralarını, yerli üretimlerin yanı sıra Avrupa’dan ithal edilen seramiklerin süslediğini belirtmiş, Avrupa ülkelerinden getirilen, nispeten daha ucuz Avrupa seramik ve porselenlerinin de yoğun bir şekilde tercih edildiğini vurgulamıştır. İzmir’in anıt yapılarını anlatan Doç.Dr.Şakir Çakmak, tarihi göçler, doğal afetler ve ticaretle yazılan, 14. yüzyıl başında Aydınoğulları Beyliği topraklarına katılan ve 17. yüzyılda Akdeniz’in en önemli liman kentlerinden biri haline gelen İzmir’de bu tarihlerden itibaren çok sayıda dini ve sivil mimarlık örneği anıtsal yapının inşa edildiğini aktarmıştır. “19.yüzyılda İzmir Merkezli Halıcılık” üzerine konuşma yapan Prof.Dr.Harun Ürer ise halı-kilim kültürünün Orta Asya’dan bu yana Türkler için önemini, Anadolu’nun halı-kilim dokumacılığı konusunda zengin potansiyeli ile Avrupa ülkeleri için üretim kaynağı ve ürünleri için de pazar haline geldiği konularını aktarmıştır.  Panelin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan oturum başkanı ve konuşmacılara değerli katkıları için günün anısına teşekkür sertifikaları takdim edilmiştir.  

 

 

“Anadolu’nun Limanı İzmir” Paneli

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Limanı İzmir” konulu panel 4 Mayıs 2023 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir. Oturum başkanlığını Ege Üniversitesi Eski Çağlar Dilleri ve Kültürleri Bölümü Eski Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bayraklı Höyüğü Kazı Başkanı Prof.Dr.Cumhur Tanrıver’in yaptığı, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi ve Klazomenai Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Erkan Ersoy, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Teos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr. Musa Kadıoğlu’nun konuşmacı olarak panelde, Anadolu’nun Batı’ya açılan kapısı olan İzmir’in, ticaret ve liman kenti olarak ekonomik hayata katkısı, Ionia Kent Devletlerinde Deniz Aşırı Ticaret ve Klazomenai'deki Liman Tesisleri, Hellenistik Dönem’den Cumhuriyet’e Smyrna/İzmir ve Limanı ve Smyrna'nın güneybatısında iki limanlı bir kent olan Teos konuşulmuştur.  Panelin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan oturum başkanı ve konuşmacılara değerli katkıları için günün anısına plaket takdim edilmiştir. 

 

“Cumhuriyet Döneminde İzmir’de Sanat” Paneli

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet Dönemi’nde İzmir’de Sanat” konulu panel 28 Nisan 2023 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir. Oturum başkanlığını Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Kahyaoğlu’nun yaptığı, K2 Güncel Sanatlar Merkezi Başkanı Ayşegül Kurtel, opera sanatçısı Aytül Büyüksaraç, akademisyen ve ressam Umur Türker ve sanat programları yapımcısı Semra Ay Çırpan konuşmacı olarak katıldığı panelde Türkiye ve İzmir özelinde sanatın gelişimi ile yeni sanat akımlarının değerlendirilmiş, operadan plastik sanatlara uzanan farklı sanat dallarındaki gelişmelerin konuşulmuş ve farklı dönem dinamikleri değerlendirilmiştir. Panelin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan oturum başkanı ve konuşmacılara değerli katkıları için günün anısına plaket takdim edilmiştir.  

 

 

“Yeni Bulgular Işığında Çatalhöyük” Paneli

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 2019 yılından bu yana destek verdiği Çatalhöyük kazılarındaki yeni gelişmelerin ve bulguların paylaşıldığı “Yeni Bulgular Işığında Çatalhöyük” konulu paneli 28 Nisan 2022 tarihinde düzenlemiştir. Oturum başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölüm Başkanı ve Soli Pompeiopolis Kazı Başkanı Prof. Dr.Remzi Yağcı’nın yaptığı panele Anadolu Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Çatalhöyük Kazı Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Tarih Öncesi Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Canhasan Höyükleri Kazı Başkanı Doç.Dr.Adnan Baysal ve Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serap Özdol Kutlu konuşmacı olarak katılmıştır.

 

“Symrna’dan Nysa’ya Kentleşme ve Mimari” Paneli

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Smyrna’dan Nysa’ya Kentleşme ve Mimari” konulu arkeoloji paneli 12 Nisan 2022 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir. Oturum başkanlığını Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi, Klazomenai Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr.Yaşar Erkan Ersoy’un yaptığı, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Eski Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr. Cumhur Tanrıver, Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi / Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Doç.Dr.Akın Ersoy ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Serdar Hakan Öztaner’in konuşmacı olduğu panelde, kentleşme ve mimari gelişim, Eski Smyrna, Smyrna ve Nysa Antik Kentlerinden örneklerle anlatılmıştır.

 

 

 

“Bilgi Teknolojileri ve Müzeler’’ Söyleşisi

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Kültür varlıklarının tanıtılması, eserlerin korunması ve sağlıklı şekilde gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla düzenlenen söyleşi bu yıl pandemi nedeniyle dijital platforma taşındı.  Zoom üzerinden 24 Mayıs 2021 tarihinde 15.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen “Bilgi Teknolojileri ve Müzeler’’ adlı söyleşiye üniversitelerin tarih ve arkeoloji bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile tarih ve arkeoloji meraklıları katıldı.

Söyleşi konuğu, Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Kahyaoğlu Viyana merkezli kuruluş Museum With No Frontiers (MWNF) eşgüdümünde yürütülen sanal müze projelerinde görev almış, Sanat ve kültür alanında çok sayıda AB projesine yürütücü ve içerik üreticisi olarak katılmıştır.  Söyleşi süresince bir çok Sanal Müze ziyaret edilmiş müzelerdeki eserler üzerine konuşulmuş, günümüz teknolojisi ve pandemi sürecindeki dijitalleşme süreçleri yorumlanmıştır.

 

“Otizmli Bireylerde Bağımsız Yaşam Becerileri ve Yapılandırılmış Bakım Hizmetleri” Söyleşisi

Dünya Otizm Farkındalık ayı olarak bilinen Nisan ayında Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Otizme dikkat çekmek ve Farkındalığa katkı yapmak amacıyla 2015 yılından bu yana düzenlenen söyleşi ve paneller bu yıl pandemi nedeniyle dijital platforma taşındı. 28 Nisan 2021 tarihinde 16.00-17.00 saatleri arasında zoom üzerinden gerçekleştirilen  “Otizmli Bireylerde Bağımsız Yaşam Becerileri ve Yapılandırılmış Bakım Hizmetleri” adlı söyleşiye; otizmli bireylerin aileleri, İzmir’de otizm üzerine eğitim veren okulların öğretmenleri, rehberlik araştırma merkezi çalışanları, liselerin ilgili bölümlerinde eğitim veren ve öğrenim gören öğretmen ve öğrenciler katılım gösterdi.

Panelin oturum başkanlığını, Otizm Dernekleri Federasyon Başkanı Ergin Güngör yaptı. Söyleşi konuğu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü  öğretim üyesi  Prof.Dr.Sema OĞLAK, bakıma muhtaç yaşlılarda uzun süreli bakım ve sosyal politikalar, evde bakım, bakım elemanı eğitimi, göçmen bakım işgücü, gönüllülük ve yaşlılık ve yaşam kalitesi konuları üzerine çalışmalar yürütmektedir. İngiltere King’s College London Sosyal Bakım İşgücü Araştırmaları Birimi’nde Londra’da yaşayan Türk toplumunda uzun süreli bakım gereksinimleri ile ilgili mevcut proje kapsamında doktora sonrası çalışma yapmıştır.

 

 

 

 

 

 

1974 yılında toplumun eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişimini desteklemek amacıyla kurulan ve 1998 yılından bu yana kültürel mirasımızın ortaya çıkarılması ve gelecek nesillere taşınmasına olan desteğini sürdüren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Mayıs ayı itibarıyla Konya’nın Çumra İlçesi’nde yer alan ve dünyanın en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük kazılarının da destekçisi oldu ve 14 Haziran 2019 tarihinde bu kapsamda “Çatalhöyük” konulu bir panel düzenledi.

Çatalhöyük’ adlı panel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 Nisan 2019 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen panelde otizmde bireylerin eğitiminde mevcut durum ile geleceğe dair hedef ve öneriler tartışıldı. Oturum başkanlığını Otizm Dernekleri Federasyon Başkanı Ergin Güngör’ün yaptığı panele Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim, Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Daire Başkan Vekili Elçin Tenteriz, Anadoşlu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Cavkaytar ile Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İlgi Otizm Derneği Eğitim Koordinatörü Dr.Ersin Ufuk Timuçin konuşmacı olarak katıldı.

 “Otizmde Bireyler Eğitimde Nerede? Geleceğe Dair Hedef ve Öneriler” adlı panel

 

 

 

 

 

 

 

 

37. DYO Resim Ödülleri İstanbul Sergisi kapsamında “Türkiye’de Sanat Eğitimi ve Genç Sanatçıların Beklentileri” konulu panel Küratör Denizhan Özer başkanlığında , Prof. Dr. Tülin Onat ve sanatçı Ekrem Kahraman’ın katılımıyla Galata Rum Okulu’nda 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti.

Türkiye'de Sanat Eğitimi ve Genç Sanatçıların Beklentileri’ adlı panel

 

 

 

 

 

 

 

 

37. DYO Resim Ödülleri İstanbul Sergisi kapsamında ‘Yarışmalarda Değer Bulan Sanatın Gelecekteki Yeri’ konulu panel, Prof. Dr. Devrim Erbil başkanlığında, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Günay ve Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin’in katılımıyla Galata Rum Okulu’nda 16 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşti.

 

 “Yarışmalarda Değer Bulan Sanatın Gelecekteki Yeri” adlı panel

 

 

 

 

 

 

 

Mart 2018 tarihinde “Atatürk’ün Kadına Bakışı ve Devrimleri” başlıklı panel, Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenmiştir. Panelde, Atatürk ve Cumhuriyet’in kadına kazandırdığı haklar, kadının yaşamdaki önemi ve toplum hayatında kadının rolü konuşulmuştur.

Atatürk’ün Kadına Bakışı ve Devrimleri’ adlı panel

 

 

 

 

 

 

 “Otizmde Sanat ve Spor Çalışmalarının Gelişime Katkısı” adlı panel

 

 

 

 

 

 

Otizm konusundaki çalışmaları ve eğitim destekleri ile öne çıkan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, otizm farkındalığını artırmak amacıyla “Otizm Farkındalık Ayı” olarak kabul edilen Nisan ayında paneller düzenlemeye devam etti.  Bu kapsamda düzenlenen panellerden ilki; “Otizmde Beslenme ve Psikiyatrik Etkileri” başlığıyla, ikincisi “Otizmde Sanat ve Spor Çalışmalarının Zihinsel Gelişime Katkısı” başlığıyla Nisan 2018 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiştir.

 

 “Otizmde Beslenme Ve Psikiyatrik Etkileri” adlı panel

 

 

 

 

 

 

 

37. DYO Resim Ödülleri etkinliği kapsamında sergilerin yapılacağı 4 ilde organize edilen  “Dünyada ve Türkiye’de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları” konulu panelin ilki Aralık 2017 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Salon Anadolu’da, ikincisi Şubat 2018 tarihinde Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda, üçüncüsü Nisan 2018 tarihinde Ankara’da Cermodern Sanatlar Merkezi’nde, dördüncüsü Mayıs 2018 tarihinde Adana 75.Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilmiştir. 

 

 

 

 

 

“Dünyada ve Türkiye'de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları’’ paneli - Eskişehir

 

 

 

 

 

 

 

“Dünyada ve Türkiye'de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları’’ paneli - İzmir

 

 

 

 

 

 

 

“Dünyada ve Türkiye'de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları’’ paneli - Ankara

 

 

 

 

 

 

 

“Dünyada ve Türkiye'de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları’’ paneli - Adana

 

 

 

Devletin olduğu kadar özel kurumların ve kişilerin de tarihimizin toprak altındaki sırlarının açığa çıkarılmasına destek vermesi gerektiğine inanarak Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Yaşar Üniversitesi   işbirliği ile organize edilen “Kültür Mirasımızın Ortaya Çıkarılması ve Korunmasında Sponsorluğun Önemi” adlı panel Mayıs 2017 tarihinde Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılmıştır.

“Kültür Mirasımızın Ortaya Çıkarılması ve Korunmasında Sponsorluğun Önemi” paneli

 

 

 

 

 

 

Otizm konusundaki çalışmaları destekleyen, Güzelbahçe’de otizmli öğrencilerin eğitim görmesi ve sosyal hayata kazandırılması amacıyla bir de okul yaptıran Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Nisan 2017 tarihinde “Otizmde Dil ve Konuşma Üzerine Uygulamalar’’ adlı panel Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

“Otizmde Dil ve Konuşma Üzerine Uygulamalar’’ paneli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Nisan 2016 tarihinde ise Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Yaşar Üniversitesi tarafından organize edilen “Otizm ve Ergenlik” adlı panel Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapılmıştır.    

“Otizm ve Ergenlik" paneli

 

 

 

 

 

2015 yılının, Dünya Otizm Farkındalık Ayı olarak bilinen, Nisan ayında Otizme dikkat çekmek ve farkındalığa katkı sağlamak amacıyla Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Yaşar Üniversitesi tarafından organize edilen “Otizm ve İletişim” adlı panel Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenmiştir.

 “Otizm ve İletişim” paneli

 

 

 

 

 

 

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Yaşar Üniversitesi tarafından organize edilen “Türk Plastik Sanatlarının Ulaştığı Noktada Yarışmalı Sergilerin Önemi” konulu panel Yaşar Üniversitesi Alsancak Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

“Türk Plastik Sanatlarının Ulaştığı Noktada Yarışmalı Sergilerin Önemi” paneli

 

 

 

 

 

2011 yılında Vakıflar haftası kapsamında, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile organize edilen “Vakıfların Eğitimdeki Yeri” konulu panel Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşmiştir.

“Vakıfların Eğitimdeki Yeri” paneli

 

 

 

 

 

 

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı 2011 yılında üç farklı konu altında paneller düzenleyerek topluma katkısını sürdürmüştür;

34. DYO Resim Yarışması Ankara Sergisi organizasyonu kapsamında CerModern Sanatlar Merkezi Konferans Salonu’nda “Çağdaş Resim Sanatı’nda Dyo Resim Yarışmaları ve Selçuk Yaşar Müzesi’nin Katkıları” adlı panel 2011 yılında gerçekleştirilmiştir.

 

“Çağdaş Resim Sanatı’nda Dyo Resim Yarışmaları ve Selçuk Yaşar Müzesi’nin Katkıları” paneli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği & Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı iş birliği ile “Beslenmede İlk ve Daima: Süt” konulu panel Aralık 2007 yılında düzenlemiştir.

“Beslenmede İlk ve Daima: Süt” paneli

 

 

 

 

 

 

 

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, çocuklarımızın ve gençlerimizin beslenmesinin ülkemizin geleceği açısından son derece önemli olduğu inancıyla, Yaşar Topluluğu Gıda Grubu ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile "Çocukların ve Gençlerin Sağlıklı Beslenmesi Konusunda Toplumun Bilinçlendirilmesi ve Eğitimi" adlı paneli Mayıs 2006 yılında düzenlemiştir.

"Çocukların ve Gençlerin Sağlıklı Beslenmesi Konusunda Toplumun Bilinçlendirilmesi ve Eğitimi" paneli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1998 yılında dünyanın önde gelen uluslararası akademisyenleri, Çeşme Altın Yunus’ta düzenlenen “Küreselleşme Sürecinde Uluslararası Firmalar ve Yükselen Ekonomiler” konulu uluslararası kongrede buluşmuş, dört gün süren kongrede tartışılan bildiriler kitap haline getirilmiştir. Ayrıca Vakıf, farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin çok sayıda bilimsel çalışmasını kitap olarak bastırmıştır.

“Küreselleşme Sürecinde Uluslararası Firmalar ve Yükselen Ekonomiler” uluslararası kongresi

 

 

 

 

 

 

Yine 1993 yılında Çeşme Altın Yunus’ta gerçekleştirilen “Çalışma Hayatında Esneklik” seminerinde bu güncel konu Türk ve yabancı bilim adamlarınca tartışılmış sunulan bildiriler kitap haline getirilmiştir.

1995 yılında “Çalışma Şartlarının Ekonomik Sebeplerle Değiştirilmesi” konulu seminer İstanbul’da düzenlenmiştir.

“Çalışma Hayatında Esneklik” semineri

 

 

 

 

 

 

1993 yılında bu tür etkinlikleri tekrar canlandıran Vakıf,  “Türkiye’de Hayvancılığın Güncel Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu bir ödüllü yarışma düzenlemiştir. Dereceye giren ilk üç eser;

  • “Türkiye’de Hayvancılığın Genel Ekonomik Durumu ve Temel Sorunları”
  • “Türkiye Hayvancılık Sektörünün Sorunlarının Çözümüne Yönelik Bütüncül Bir Yaklaşım”
  • “Türkiye’de Hayvancılığın Sorunları Genel Denge veya Dinamik Denge Modeli İçinde Çözüm Önerileri”

Vakıf tarafından yayınlanmıştır.

“Türkiye’de Hayvancılığın Güncel Sorunları ve Çözüm Yolları” ödüllü yarışması

 

 

 

 

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ikinci amacı bilim, kültür ve sanat alanlarında yaratıcı, derleyici, koruyucu, tanıtıcı ve teşvik edici çalışmalar yapmak, bilim ve sanat alanlarında yarışmalar düzenlemek, ödüller vermek, eserler yayınlamaktır.

Bu kapsamda 1978 yılında Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı “1978 Yılına Girerken, Türkiye’nin Ekonomik Bunalımı” ve “Türkiye’nin Kalkınmasında Yabancı Sermaye Gerekli midir?” konulu iki açık oturum düzenlemiş, bilim ve iş adamlarının tebliğleri tartışılmış ve ikinci açık oturumun tebliğleri daha sonra Vakıf yayını olarak yayımlanmıştır.

 “1978 Yılına Girerken, Türkiye’nin Ekonomik Bunalımı” ve 
“Türkiye’nin Kalkınmasında Yabancı Sermaye Gerekli midir?” açık oturumları