Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı eğitim yatırımları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın da işbirliğini sağlayarak eğitim yatırımları yapmaktır. Kuruluşundan bu yana geçen sürede Vakıf, İzmir, Diyarbakır ve Eskişehir de olmak üzere 8 okul, fen ve lisan laboratuvarları, spor ve kültür tesisleri, kütüphane yaptırarak toplumun hizmetine sundu.
Eskişehir Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Türkiye’de gıda, tarım ve boya sektörünün öncüsü Yaşar Topluluğu’nun kurucusu Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın milli eğitime kazandırdığı 8’inci okulu olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eskişehir’in Tepebaşı İlçesi’nde açıldı.
5 Aralık 2017 tarihinde temeli atılan 9.000 m² arazi üzerinde yaklaşık 2.000 m² taban alana sahip olan okulda 16 derslik, 5 laboratuvar, 1 süt atölyesi, 3 branş dersliği ve kütüphane yer alıyor. Gıda teknolojisi, süt teknolojisi, yiyecek ve içecek hizmetleri alanlarında eğitim verecek okul, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 180 öğrencisiyle eğitime başladı
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi
İzmir ili, Güzelbahçe İlçesi, Kahramandere Mahallesi’nde 74 otizmli çocuğun eğitim gördüğü özel bir proje olarak Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan 18 derslikli Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi 2014 yılında açılmıştır.
Diyarbakır Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İlkokulu
Diyarbakır ili, Kayapınar mevkiinde 7166 m2 arsa üzerine inşa edilen 16 derslikli, 3 katlı, laboratuvarı, spor salonu ve kütüphanesi bulunan 1400 öğrencinin eğitim gördüğü Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İlkokulu, 2008 yılında açılmış, hizmet vermeye başlamıştır. Okul, yapılanmanın yoğun olarak yaşandığı Dicle Kent semtinde eğitime yönelik büyük bir ihtiyacı karşılamıştır.
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi
İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı beldesi, Dikencik mevkiinde 11.500 m2 arsa üzerine inşa edilen ve 2005 yılında eğitime açılan 12 derslikli, 291 öğrencinin eğitim gördüğü Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi, Alaçatı’da eğitime açılan ilk lise olma özelliğini taşımaktadır.
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Çeşme Merkez ilçedeki okullara gitmek zorunda kalan ve zor koşullarda büyük sıkıntılar yaşayan öğrencilere kendi beldelerinde temel eğitimden yararlanma imkanı sağlamaktadır.
İzmir ili Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Ek Binası 2009 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.
Selçuk Yaşar Boyacılık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Ülke eğitimine katkıda bulunmak, genç meslek edindirmek ve yurt çapında temel teknik eğitimin seviyesini yükseltmek amacıyla Selçuk Yaşar Boyacılık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2002 yılında eğitime hizmet vermeye başladı.
376 öğrencinin eğitim gördüğü Selçuk Yaşar Boyacılık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İzmir ili, Bornova ilçesi sınırları içerisinde 11 derslikli, çok amaçlı salonu, müdür odası, idari personel ve öğretmen odası, inşaat boya atölyesi, mobilya boya atölyesi, oto boya atölyesi, kütüphanesi, 3 ayrı atölye, soyunma odası, duş ve laboratuvar bulunmaktadır.
Durmuş Yaşar İlkokulu
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 1974 yılında yaptırılan Durmuş Yaşar İlkokulu, 1998 yılında yenilenip, donanımı ve eksikleri giderilmiş 5 derslikli yeni bir bina ilave edilerek, 14 derslikli 666 öğrencinin eğitim gördüğü Durmuş Yaşar İlkokulu hizmet vermeye devam etmektedir.
Karşıyaka Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İzmir ili, Karşıyaka ilçesi, Alaybey semtinde 26 derslikli, bilişim teknoloji laboratuvarı, fen bilgisi laboratuvarı ve çok amaçlı salonları bulunan, 1350 öğrencinin eğitim gördüğü Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu 1993 yılında hizmete açıldı.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Prof.Dr.İsmet Alkan Yemekhanesi
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Prof.Dr.İsmet Alkan Yemekhanesi Aralık 1984’de hizmete sunuldu. Günde 2000 kişinin yemek yiyebileceği modern bir yemekhane, mutfak ve yıkama ünitelerine sahip olan ve İstanbul Boğazı’nın nefis panoramik manzarasına sahip bulunan tesis, öğrenciler için aynı zamanda istirahat köşesi niteliğini de taşımaktadır.