Başkan'dan Mesaj

Durmuş Yaşar tarafından Yaşar Ailesi’nin topluma katkı sağlama idealiyle 1974 yılında kurduğu Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye’nin ilk kurumsal vakıflarından biri olarak eğitim, kültür ve sanata olan katkısını 45 yıldır sürdürüyor.

2019 yılı, çok değerli proje ve yatırımları gerçekleştirdiğimiz bir yıl oldu. Vakfımızın destek verdiği ana konulardan biri olan eğitim alanında bir yatırımımızı daha tamamladık ve resmi açılışını yaptık. Eskişehir’in Tepebaşı İlçesi’nde yaptırdığımız Eskişehir Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 16 derslik, 5 laboratuvar, 1 süt atölyesi, 3 branş dersliği ve 1 kütüphanesiyle gıda teknolojisi, süt teknolojisi, yiyecek ve içecek hizmetleri  alanlarında eğitim vermeye başladı. Mesleki gelişime katkı sağlayacak okulumuzu milli eğitime kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.

Kültürel mirasımızın ortaya çıkarılmasına olan desteğimiz 1998 yılından bu yana Aydın/Nysa, 2015 yılından bu yana İzmir/Eski Smyrna, 2017 yılından bu yana İzmir/Smyrna Agorası kazıları ile devam ediyor. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 2019 yılında Konya/Çumra’da yer alan ve dünyanın en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük kazılarına da destek vermeye başladı. Ülkemizin değerli geçmişinin bugünlere ve geleceğe taşınmasına olan katkımız güçlenerek devam ediyor.

2019 yılında 1967 yılından bu yana düzenlenmekte olan DYO Resim Ödülleri yarışmamızın 38.sini gerçekleştirdik. Türkiye’nin özel sektör tarafından düzenlenen ilk resim yarışması sıfatını taşıyan ve yarım asrı aşkın süredir aralıksız düzenlenen yarışmamıza bu yıl 944 sanatçı 1585 eseriyle başvurdu. Yarışmamızın gördüğü ilgiden ve Türk resim sanatının gelişimine katkı sağladığımız için de mutluyuz.

İzmir’imize ve bölgemize kazandırmak üzere bir müzenin de hazırlığı içindeyiz. Selçuk Yaşar Müzesi bölgemizin ve şehrimizin kültür-sanat yaşamında önemli bir yere sahip olacak.

Toplumla birlikte büyüyen kurumların, ihtiyaçları gözeterek toplumu geliştirmesi, bununla birlikte büyümesi, ülkelerini de büyütmesi ve sadece şirketler, markalar, sağlanan ciro ve istihdam ile değil, topluma sağladığı fayda ile de lider ve öncü olması gerektiğine inanıyorum.

Ekonomik gelişimine katkı sağladığımız ülkemizde, Vakfımız ile toplumun eğitim, kültür ve sanat alanında gelişimine liderlik ve öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Bize bu yolda destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.

Selçuk YAŞAR
İdare Heyeti Başkanı